Поиск

 



Наши ресурсы

Православна Сумщина відзначила 130-річчя першого обрітення Малочернеччинського чудотворного образу Спасителя

13 грудня 2017 року в Сумах відбулися церковні урочистості з нагоди 130-річчя першого обрітення Малочернеччинського чудотворного образу Христа Спасителя «Хліб Життя», а також пам’яті святого апостола Андрія Первозванного.

Всенічне бдіння в Спасо-Преображенському кафедральному соборі м Суми напередодні ввечері очолили архієпископ Сумський і Охтирський Євлогій та архієпископ Конотопський і Глухівський Роман у співслужінні духовенства кафедрального центру. Владика Роман очолив служіння літії, Владика Євлогій прочитав канони на утрені.

У самий день свята Божественну літургію звершили архієпископ Євлогій та архієпископ Роман, яким  співслужило понад 100 священнослужителів.

В цей святковий день Спасо-Преображенськй кафедральний собор був заповнений прихожанами і численними прочанами, майже всі присутні за богослужінням причастилися Святих Христових Таїн.

Після Літургії відбувся хресний хід навколо собору з чудотворним образом, прочитане Євангеліє, а також проголошені многоліття.

Архієпископ Євлогій подякував архієпископу Роману за радість спільної молитви та подарував конотопському святителю копію Малочернеччинського образу.

Для всіх присутніх жіноча громада сестер милосердя, що діє при соборі, приготувала трапезу.